Haber

AB Komisyonu Başkanı: İsrail’in kendini savunma hakkı var ancak sivil kayıplarından kaçınması gerekiyor

Avrupa Birliği (AB) Yönetim Kurulu Lideri Ursula von der Leyen, sivil kayıpların önlenmesinin yanı sıra uluslararası hukuk çerçevesinde İsrail’in kendisini savunma hakkına da sahip olduğunu belirterek, Gazze’nin gelecekteki Filistin devletinin değerli bir parçası olduğunu söyledi. kalıcı barış.

Von der Leyen, AB büyükelçilerinin yıllık konferansının açılış konuşmasında Gazze’deki durumu değerlendirdi.

“Hamas’ın 7 Ekim’de masum erkek, kadın, çocuk ve bebeklere karşı başlattığı dehşetin hiçbir gerekçesi olamaz. Yahudilere yönelik en kötü toplu katliamın ardından İsrail halkıyla tam dayanışmamızı göstermek bizim ahlaki misyonumuzdur. Holokost’tan bu yana.” Von der Leyen, İsrail’in uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk uyarınca kendisini savunma hakkına sahip olduğunu yineledi.

Von der Leyen şöyle devam etti:

“Politika yapıcılar olarak felaket bir ikilemle karşı karşıyayız. Hamas, mülteci kamplarının ve sivil altyapının altına sığınaklar inşa ederken, savaşçılarını saklarken ve silah depolarken, İsrail’in de kendini savunma hakkı var. Hamas açıkça masum Filistinlileri ve tutukluları canlı kalkan olarak kullanıyor. Bu çok korkutucu.” . Bu saf kötülüktür. Enkazdan çıkarılan küçük çocukların görüntüleri karşısında da yüreğimiz kanıyor. Demokrasiler ve insanlar olarak hepimizin, tehlikeye maruz kalan sivilleri korumak için mümkün olan her şeyi yapma sorumluluğumuz var. İsrail’in Hamas’la savaşma ve sivil kayıplarını önleme hakkı var. “Çok çalışması ve hedefi olabildiğince isabetli bir şekilde vurması çok önemli, çünkü ister İsrailli ister Filistinli olsun her insanın hayatı önemlidir.”

Öte yandan von der Leyen, Avrupa’nın “tarihindeki en büyük mahkum krizlerinden birini” yaşadığını belirterek, AB üyesi ülkelere vatandaşlarını kurtarma konusunda destek vereceklerinin sözünü verdi.

Von der Leyen, AB’nin Gazze’ye 25 milyon avroluk ek yardım sağlayacağını duyurdu.

Bölgesel bir çatışmanın önlenmesi için çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan von der Leyen, “Yayılma riski gerçek ama artış kaçınılmaz değil.” söz konusu.

Bu bağlamda von der Leyen, Ürdün Hükümdarı II. Abdullah ile yarın Brüksel’de görüşeceğini belirterek, AB’nin barış vizyonuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle Gazze teröristler için güvenli bir sığınak olamaz. Daha önceki Gazze savaşlarından sonra yaşananları biliyoruz. Hamas hemen cephaneliğini yeniden inşa etmeye ve bir sonraki çatışmaya hazırlanmaya başladı. Bu artık böyle olamaz. Bu nasıl başarılabilir? BM bünyesinde uluslararası bir barışı koruma gücü de dahil olmak üzere farklı fikirler tartışılıyor: İkincisi, bu, terör örgütü Hamas’ın Gazze’yi kontrol edemeyeceği ve yönetemeyeceği anlamına geliyor. Tek bir Filistin yönetimi ve tek bir Filistin devleti olmalı. Üçüncüsü, İsrail’in askeri varlığı olamaz. Uzun bir süre Gazze’de kalacaklar. Gazze, gelecekteki Filistin Devleti’nin önemli bir parçası. Dördüncüsü, Filistinliler Gazze’den zorla çıkarılamaz. Bu yalnızca bölgesel istikrarsızlığın daha da artması için bir reçete olur. Son olarak, kalıcı bir abluka olamaz. Gazze Bu politika işe yaramadı Gazze ekonomisi çökerken Hamas cephaneliğini artırmaya devam etti: Gazze gençliğinin yüzde 70’i işsiz, bu da yalnızca daha fazla radikalleşmeye yol açabilir. “Gelecekteki herhangi bir Filistin devleti aynı zamanda ekonomik olarak da yaşayabilir olmalıdır.”

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken. -Aksa”nın ardından İsrail ordusu da ağır hava koşulları nedeniyle Gazze Şeridi’ne saldırdı. bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den gerçekleştirilen saldırılarda 345’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 30’a yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri hayatını kaybetti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İsrail’in saldırılarında 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi de yaralandı.

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler Batı Şeria ve Kudüs’te 151 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile Kudüs çevresini ve Filistin’e bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. Kızılay, tahliyeye zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 60 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

pertek-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu